Rock/Paper/Scissors - Ruokaa ja olutta - Osa 3


Kaupallinen yhteistyö: RPS Brewing



Kolmas ja viimeinen osa juttusarjasta oluen ja ruoan yhdistämisestä sisältää neljä olutta ja neljä ruokaohjetta. Mukana on kaksi tanakkaa liharuokaa ja kaksi makeaa jälkiruokaa.



Indie Pale Ale

IPA-oluet sopivat hyvin mausteisen ja esimerkiksi aasialaisen ruoan kanssa. RPS:n IPA:ssa maistuu myös sitrusaromit, jotka sopivat mainiosti yhteen savustettujen possun poskien kanssa.


Possun posket savustettujen perunoiden, aiolin ja limeviipaleen kera


Asian cheek

n. 800 g possun poskia
3 rkl Gochujang maustetahnaa
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
3 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

Irrota kalvot possun poskista. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja ota noin kolmasosa marinadista erikseen sivelyä varten. Laita posket marinadin sekaan ja pyörittele kunnolla. Anna marinoitua vähintään 1-2 tuntia jääkaapissa, mutta ota posket huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin aloitat grillaamisen. Lämmitä grilli 100-120 asteeseen ja lisää mukaan savustuslastuja tai -palikkaa. Nosta posket grilliin ja savusta niitä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Sivellä marinadia poskiin muutaman kerran grillauksen aikana. Kääri sitten posket folioon ja jatka grillaamista kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Kokonaisuudessaan tämä ottaa aikaa noin 4-6 tuntia vähän riippuen grillin lämpötilasta. 

Nyhdä haarukalla kypsät posket suikaleiksi ja tarjoa savustettujen perunoiden ja aiolin kanssa.


Savustetut uudet perunat

Laita pestyt uudet perunat kulhoon. Lisää kulhoon öljyä, suolaa ja savupaprikajauhetta. Kaada perunat foliovuokaan ja savusta ne grillissä poskien kanssa kypsiksi. Aikaa tähän menee grillin lämpötilasta riippuen 1-2 tuntia.




Tropical State of Mind

Tämän stoutin mauista löytyy trooppisia hedelmiä ja kahvia. Stoutit soveltuvat perinteisesti hyvin tuhtien liharuokien ja patojen kanssa. Tässä tuhdissa lihapadassa olutta käytetään yhtenä ainesosana tuomassa lisätäyteläisyyttä makuun.


State of Meat Pot


State of Meat Pot

1 pkt pekonia
600 g karjalanpaistilihoja
2 laakerinlehteä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 lihaliemikuutio
1 pll Tropical State of Mind
2 dl vettä
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuutioi pekoni ja ruskista pannulla. Lisää pannulle lihat ja ruskista ne pekonin rasvassa. Lisää pannulle vielä laakerinlehdet, viipaloitu porkkana, lohkottu sipuli sekä kokonaiset valkosipulin kynnet. Pyörittele vielä hetki pannulla ja kaada sitten kaikki kannelliseen uunipataan. Lisää pataan murennettu lihaliemikuutio, olut ja vesi. Nosta pata 175 asteiseen uuniin ja paista noin 3 tuntia. Tarkista välillä veden määrä ja lisää sitä tarvittaessa. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.



Ruthless Lemonade

Ruthless Lemonade on limonadi, joka sisältää katkeroa, yrttejä ja alkoholia. Tässä ohjeessa Ruthless Lemonadea käytetään raaka-aineina makean herkullisiin posseihin. Näiden valmistusaika on reilu kolme tuntia, joten kannattaa tehdä posset aamulla tai edellisenä iltana valmiiksi.

Sweet and sour temptation ja Ruthless Lemonade


Sweet and sour temptation
4 annosta

Lemoposse

2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl Ruthless Lemonade
1 tl limen kuorta raastettuna
1 tl vaniljasokeria

Keitä kermaa ja sokeria kattilassa noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita 1 rkl kermaa Ruthless Lemonaden sekaan ja kaada se sitten kerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja limen kuoriraasteella. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Vadelmasose

200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
0,5 rkl maissitärkkelystä

Keitä vadelmat ja sokeri miedossa lämmössä koko ajan sekoittaen. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja paseeraa vadelmat lopuksi siivilän läpi. Tarjoile Lemopossejen kanssa.




Rye Candy Red Ale

Rye Candy Red Ale on vahvasti rukiinen ja makeahko olut. Red ale oluet sopivat tyypillisesti hyvin riistaruokien tai lihapatojen makupariksi, mutta nyt päätin ottaa tämän RPS:n oluen osaksi makeaa jälkiruokaa.

Vohvelit suklaamoussen ja minttumascarponevaahdon sekä tuoreiden mansikoiden kera



Waleffles with two mousses

3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl Rye Candy Red Ale
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
100 g voita
öljyä paistamiseen

Sekoita kananmunat, maito ja olut keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen sekaan. Sulata voi ja lisää se lopuksi muiden aineiden sekaan. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ja valmista sillä välin täytteet.

Suklaamousse & minttumascarponevaahto

3 dl kermaa
50 g suklaata
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
125 g mascarponea
kourallinen mintunlehtiä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Lisää kerman sekaan sokerit ja jaa sitten vaahto puoliksi. Lisää toiseen osaan mascarpone ja pieneksi silputut mintunlehdet. Toiseen osaan lisää sulatettu suklaa. Nosta täytteet jääkaappiin. Vaahdot on kätevintä annostella vohvelien päälle, kun laitat ne pursotinpusseihin.

Kuumenna vohvelirauta ja lisää ensimmäiselle raudalliselle hieman öljyä. Jatkossa öljyä ei enää tarvitse lisätä raudalle. Paista vohvelit ja tarjoa vaahtojen ja tuoreiden marjojen kanssa.







Kommentit

Blogin luetuimmat jutut