Viskisinappi

Viskisinappi


Itsetehty sinappi on yksi minun joulun perinneherkuistani. Minä tykkään väkevästä sinapista, joten myös tämä sinappi jytisee ja potkii. Tämä sinappi on maustettu viskillä, mutta yhtä hyvin sen tilalle voi laittaa perinteisesti konjakkia tai sitten vaikka Jaloviinaa tai vodkaa. Toki alkoholin voi jättää poiskin, mutta mielestäni se tuo hyvän mausteen niin sinappiin kuin sinapin tekoonkin :-)











Viskisinappi

1 prk Colman's sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2rkl valkoviinietikkaa
2 rkl viskiä
loraus öljyä

Sekoita kylmässä kattilassa sinappijauhe ja sokeri keskenään. Lisää mukaan kerma pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää samalla tavalla kananmunat. Lämmitä seosta hitaasti koko ajan sekoittaen. Nosta lämpötilaa ja anna seoksen lämmetä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan anna kiehahtaa. Nosta kattila pois levyltä jäähtymään. Lisää seokseen valkoviinietikka ja viski sekä pieni liraus öljyä antamaan kiiltoa sinappiin. Kaada sinappi puhtaisiin purkkeihin. Säilytä sinappi jääkaapissa, jossa se säilyy 1-2 kuukautta.
Sinappi saa jäädä alussa aika löysäksi, sillä se sakenee jääkaapissa

Colman's sinappijauhe ja The Glenlivet viski

Kommentit

Suositut tekstit