Peltipizza

Peltipizza
Jos oikein tiukkapipoisesti ajatellaan, niin tällä peltipizzalla ei ole mitään tekemistä oikean pizzan
kanssa. Pohja on paksu, muoto on neliön mallinen, tomaattikastike tulee purkista, täytteitä on paljon ja juusto tulee päälle. Yhteistä on se, että kumpikin on tosi hyvää. Tämä peltipizza on siitä hyvä ruoka, että täytteeksi käy melkein kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tämä on ihan parasta viikonloppuruokaa ja ollut meidän keittiössä kestosuosikki jo pitkään.


Peltipizza
1 uunipellillinen

Pohja:
2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

tomaattipyree
ketsuppia
juustoraastetta

Täytteeksi esimerkiksi:
sipuli
tonnikala
herkkusieni
homejuusto
fetajuusto
kinkku
meetvursti
jauheliha
kana
pekoni
paprika
tomaatti
jne. jne.

Sekoita kuivahiiva noin 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikina ja lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja levitä pohjalle tomaattipyrettä ja ketsuppia. Täytä haluamillasi täytteillä ja ripottele lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla

Sipuli on mielestäni yksi parhaista pizzan täytteistä

Meetvursti tai salami tai pepperoni tuo pizzaan tarvittavaa rasvaisuutta ja suolaisuutta

Juustona pizzaan sopii parhaiten mozzarella, mutta myös emmental-tyyliset voimakkaat juustot toimivat peltipizzassa.

Pizza tulee paistaa korkeassa lämmössä

Kommentit

Suositut tekstit