BBQ-kinkku

BBQ-kinkku viipaloituna
Joulun jälkeen kaupoista löytyy kinkkuja monesti tosi kovilla alennuksilla. Tässä onkin grillaajalle loistava vinkki säästää ja tehdä huippuhyvää ylikypsää kinkkua. Kinkkuna minulla oli noin kolmen kilon juhlakinkku ja grillinä Weberin Master-touch GBS 57, jonka reunoille laitoin noin 3/4 osaa piipullista brikettejä. Brikettien päälle laitoin kirsikkapuun palasia savustamista varten. Sitten lämpömittarit sekä kinkkuun että grilliin ja kansi kiinni. Grillin lämpötila nousi alussa vähän kovemmalle, mutta aika äkkiä se tasaantui 100-125 asteen välille, jossa se pysyikin koko grillauksen ajan. Grillauksen aikana lisäsin pari kertaa muutaman briketin ja kirsikkapuun paloja. Kun savustamista oli kestänyt noin kuusi tuntia, alkoi lämpömittari näyttämään 80 astetta, jossa vaiheessa otin kinkun pois. Mikäli haluat, että kinkku murenee pulled pork -tyyliin, niin voit antaa kinkun olla jopa 85 asteeseen asti.

Briketit tai hiilet asetetaan grillin reunoille epäsuoraa grillausta varten
Seuraavaksi laitoin uunin lämpenemään 225 asteeseen kuorrutusta varten. Sekoitin noin 1 dl Poppamiehen Smoky Apple BBQ -kastiketta ja 0,5 dl itse tehtyä viskisinappia (ohje löytyy täältä), joilla sivelin kinkun kauttaaltaan. Päälle ripottelin seosta, jossa oli noin 2/3 osaa korppujauhoja ja 1/3 Poppamiehen Slow Food Rubia. Sen jälkeen laitoin kinkun uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan tätä bbq-kinkkua.

Verkko poistetaan kinkusta ennen kuorutusta
Rub-mauste kuorrutteessa tuo bbq-makua kinkkuun

Kommentit

Suositut tekstit