Porkkanakakku

Porkkanakakku
Porkkanakakku on yksi minun ehdottomista kakkusuosikeista. Tämä alunperin amerikkalainen herkku saa kuohkeutta porkkanaraasteesta ja makeutensa juustokuorrutteesta. Isommalle porukalle porkkanakakun voi tehdä myös uunipellillä, joten tässä ohje isoon makeannälkään. Kuten monet kakut, niin tämäkin on jopa entistä parempaa seuraavana päivänä, joten voit hyvin valmistaa tämän edellisenä päivänä ennen tarjoilua.





Porkkanakakku pellillä
n. 20-25 annosta

annosta

6-8 porkkanaa
6 kananmunaa
6 dl sokeria

3 dl ruokaöljyä

7 dl vehnäjauhoja
4 tl kanelia
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta


Kuorrute:
100 g voita
2 rasiaa (350 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

päälle mantelirouhetta


Raasta porkkanat ja vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet vehnäjauhoihin ja sekoita seos vaahtoon.

Kaada seos voidellulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja tee kuorrute. Sulata voi ja sekoita siihen tuorejuusto. Kun seos on tasaista niin sekoita mukaan sokerit ja levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta.


Anna porkkanakakun jäähtyä viileässä ennen leikkaamista

Kommentit

Suositut tekstit