Pasta Carbonara


Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on klassikkopasta, josta löytyy satoja versioita pienillä muutoksilla. Tässä versiossa on mukana ripaus tulisuutta ja paljon täyteläistä makua. Ihan kevyttä ruokaa Carbonara ei ole, mutta toimii loistavasti lohturuokana pimeässä Suomen syksyssä. Tämä on edullinen ruoka, joka on todella helppo valmistaa.


Pasta Carbonara
2-3 annosta

1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 chili
1rkl oliiviöljyä

140 g pekonia

250 g spagettia
1 tl suolaa

1 kananmuna
1 dl kermaa

mustapippuria
herneenversoja


Kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja chili oliiviöljyssä isolla pannulla tai kasarissa. Lisää pieneksi silputtu pekoni ja ruskista kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan suolan kanssa vedessä, mutta jätä aavistuksen vajaaksi, sillä pasta lisätään pannulle pekonisipuli-seoksen joukkoon ja se kypsyy vielä hetken. 

Kaada valutettu pasta pannulle pekonisipuli-seoksen joukkoon ja riko sekaan kananmuna. Hämmennä koko ajan, jotta muna sekoittuu pastan joukkoon. Lisää lopuksi kerma.

Nosta ruoka lautaselle ja jauha päälle reilusti mustapippuria myllystä. Voit koristella annoksen vielä parilla viipaleella tuoretta chiliä sekä herneenversoilla.



Herneenversojen makeus sopii hyvin tulisen chilin kanssa
Pasta Carbonaraan sopii runsas mustapippuri suoraan myllystä jauhettuna


Kommentit

Suositut tekstit