Jouluinen päärynäkakku

Jouluinen päärynäkakku
Pikkujoulujen jälkiruokapöytään tai jouluvalmistelujen tarjoiluksi tarvitaan kakku, jossa on makua, mutta se ei ole liian makea täyttävän ruoan jälkeen. Siitä täytyy löytyä joulun makuja ja hieman keveyttä. Tähän tarpeeseen tuli jouluinen päärynäkakku, jossa keveys tulee päärynöistä ja joulun maut piparkakuista ja glögistä.

Arlalta löytyy tähän sopiva tuote eli Arla Keittiö Piparkakkurahka, jota löytyy kaupoista joulun alla. Tämän kakun valmistaminen kestää hyytymisen takia noin 5 tuntia, mutta parhaalta kakku maistuu seuraavana päivänä eli kannattaa valmistaa kakku jo edellisenä iltana ennen tarjoilua. Tämän kakun valmistamiseen ei tarvita uunia.








Jouluinen päärynäkakku
n. 8 annosta

Pohja:
100 g piparkakkuja
30 g voita

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk Arlan piparkakkurahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1/2 päärynä
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Päälle:
1/2 päärynä
1 dl punaista glögiä
2 liivatelehteä
suklaata

Jauha piparkakut hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää sekaan sulatettu voi. Vuoraa 18-20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele piparimuruseos vuoan pohjalle. 

Taputtele keksimuruseos irtopohjavuokaan
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuori ja puolita päärynä. Kuutio toinen puolikas pieniksi kuutioiksi ja säilytä toinen puolikas koristelua varten. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit, kuutioitu päärynä sekä rahka. Laita kattilaan 1 rkl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen sekaan samalla koko ajan sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Arla Keittiö Piparkakkurahka

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Viipaloi kakun päälle päärynä koristeeksi.  Mittaa kattilaan glögi ja kiehauta. Lisää kattilaan koko ajan sekoittaen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman kylmässä ja kaada se sitten kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.

Irrota terävällä veitsellä varovasti kakun reunat irtopohjavuoasta ja ota vuoan reunat pois. Raasta suklaalevystä lastuja juustohöylän avulla ja nosta ne kakun päälle koristeeksi.


Jouluinen päärynäkakku maistuu loistavasti glögin kanssa





Kommentit

Blogin luetuimmat jutut