Uskomattoman mehevä lihamureke

Tämä amerikkalaiseen tyyliin tehty meatloaf eli lihamureke on sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Tämä lihamureke on sisältä mehevä ja kostea ja sen päällinen on kuorrutettu pekonilla. Alla on murekkeen resepti, mutta esimerkiksi mausteita voit varioida sen mukaan, mikä kaapista sattuu löytymään. Lihamurekkeen lisukkeeksi sopii loistavasti uuniperunat kinkkutäytteellä, joka raikastaa mukavasti tuhtia pääruokaa. Tarjoa lisäksi lautasella vaikka suolakurkkuja ja tuoreita vihanneksia.



Lihamureke ja uuniperuna


Lihamureke
n. 4 annosta

1 dl kermaa tai maitoa
2 dl Digestive-keksejä murskattuna
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl Worcesterkastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
1 tl paprikajauhetta (savustettu)
mustapippuria

400 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa

0,5 dl bbq-kastiketta (esim. Sweet Baby Ray's)
0,5 dl ketsuppia

1 pkt Amerikan pekonia


Sekoita kerma, murskatut keksit ja pieneksi pilkotut sipulit kulhossa. Lisää mukaan mausteet ja anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.

Lisää seokseen jauheliha sekä kananmunat ja puristele ainekset sekaisin. Muotoile mureke pötköksi ja aseta se öljyttyyn vuokaan. 

Sekoita bbq-kastike ja ketsuppi ja voitele seos murekkeen pintaan. Vuoraa mureke pekoniviipaleilla ja paista 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Laita uunin pohjalle kupillinen vettä, jotta mureke kestää kosteana paiston ajan.


Uuniperunat kinkkutäytteellä
4 annosta

4 isoa perunaa

2 dl kermaviiliä
50-100 g kinkkua suikaleina
sriracha kastiketta
savusuolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta

Pese perunat ja tee niiden päälle ristikkäiset viillot veitsellä. Kääri perunat folioon ja paista 200 asteessa noin 1 h. Tee täyte ja laita se maistumaan jääkaappiin perunoiden kypsymisen ajaksi. Kun perunat ovat valmiita, niin purista niitä sivuista, jolloin perunat aukeavat viiltojen kohdalta. Täytä perunat kermaviilitäytteellä.



Kommentit

  1. Tällä reseptillä teen varmasti murekkeen seuraavan kerran, kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat jutut