Munavoi

Munavoi on minulle yksi lapsuuden herkuista vastapaistettujen karjalanpiirakoiden päällä. Tätä vaan tulee tehtyä nykyään tosi harvoin, vaikka se onkin helppo ja nopea herkku myös esimerkiksi cocktail-piirakoiden tai ruisleivän päälle.


Munavoi

Munavoi
n. 2-3 dl

6 kananmunaa
100 g voita
1 tl suolaa

Keitä kananmunat koviksi 8 minuutin ajan (laita munat kylmään veteen kattilaan ja aloita ajan laskeminen siitä, kun vesi alkaa kiehua). Kuori hieman jäähtyneet munat ja laita ne kulhoon huoneenlämpöisen voin kanssa. Vatkaa seos tasaiseksi munavoiksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi suola. Jäähdytä munavoi jääkaapissa ja nauti esimerkiksi karjalanpiirakoiden kanssa.

Kovaksi keitetyt kananmunat hienonnetaan joko haarukalla tai vaikkapa vatkaimella

Halloween-pöytään sopivat hienosti cocktail-piirakat, jotka on päällystetty munavoilla ja oliiveista tehdyillä hämähäkeillä

Kommentit

Suositut tekstit