Key lime pie - palanen Floridan aurinkoa

Lime on yksi minun lempihedelmistäni, joten alunperin floridalaisesta Key lime pie:sta onkin muodostunut yksi bravuurikakuistani. Limen raikkaus tekee tästä kakusta loistavan jälkiruoan tukevankin aterian päätökseksi. Tämän kakun pystyy hyvin tekemään edellisenä päivänä odottamaan jääkaappiin ja koristelemaan ennen tarjoilua.

Kakut täytettyinä odottelemassa koristelua




Key lime pie
n. 10 annosta

Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita
2 rkl sokeria

Täyte:
3 limeä
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
6 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 lime
valkosuklaata

Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa ja sekoita siihen sulatettu voi ja sokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 minuuttia 150 asteisessa uunissa.

Key lime pie valmiina
Pese limet huolellisesti ja raasta vihreää kuorta noin 1 ruokalusikallinen. Purista limeistä mehua noin 1 dl. Vatkaa kondensoitu maito ja keltuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon limemehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle ja paista 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa. 

Jäähdytä kakku ja poista irtopohjavuoka. Koristele kakku kermavaahdolla, limeviipaleilla ja raastetulla valkosuklaalla.





Kommentit

Blogin luetuimmat jutut