Juuressupikkaat

Juuressupikkaat maistuvat parhailta voin kera
Juuressupikas on muunnos itäsuomalaisesta perinneruoasta lanttusupikkaasta. Juuressupikas on loistava satokauden ruoka ja siihen voi käyttää eri juureksia. Supikkaat maistuvat parhaimmilta tuoreina ja lämpinä sekä oikean voin kera.




















Juuressupikkaat
10 kpl

Täyte:
1 pieni palsternakka
1 porkkana
pieni pala lanttua
25 g voita
2 rkl hunajaa
2 rkl kermaa
2 tl suolaa
ripaus muskottia
ripaus valkopippuria

Kuori:
1 dl vettä
2,5 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
ruisjauhoja leivontaan

Voiteluun 25 g voita

Kuori ja pilko juurekset ja keitä ne kypsiksi. Kun juurekset ovat pehmeitä, niin kaada vesi pois ja anna kattilan olla lämpimällä liedellä ilman kantta, jotta juureksista haihtuu ylimääräinen neste pois. Lisää kattilaan voi ja vatkaa tai murskaa juurekset muussiksi. Lisää hunaja, kerma ja mausteet juuresmuussiin.

Sekoita ruisjauhot ja suola veteen ja alusta taikina loppuun jauhotetulla pyödällä. Pyöritä taikina pötköksi ja paloittele se kymmeneen osaan. Kauli taikinapallot litteiksi ja soikean mallisiksi. Sopiva koko on reilut 10 cm. Säilytä taikinaa kelmun alla, jotta se ei kuivu.

Lisää täytettä taikinapalan toiselle puolelle ja taita supikas puolikuun muotoiseksi. Rypistä reunat esimerkiksi teelusikan päällä. Nosta supikkaat pellille ja paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Voitele kuumat supikkaat sulalla voilla ja laita ne pehmenemään liinan alle noin tunniksi. Nauti lämpiminä ja tuoreina.

Ruistaikina alustetaan jauhotetulla pöydällä

Juuressupikkaisiin sopii erilaiset juurekset

Juuressupikkaat

Valmiit supikkaat annetaan pehmetä leivinliinan alla

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut