Chili con carne burritos

Chili con carne täytteiset burritot sopivat hyvin vaikkapa illanistujaisiin tai viikonlopun ruoaksi. Täytettä voi tehdä vaikka isommankin annoksen, sillä chili con carnesta saa helpon ja herkullisen ruoan seuraavaksi päiväksi lisäämällä siihen vähän kermaa ja salsa-kastiketta sekä tarjoamalla sen keitetyn riisin kanssa. Burritot ovat nopeaa ruokaa, kun käytät valmiita tortillalettuja ja salsa-kastiketta. Jos sinulla on aikaa, niin ainakin salsa-kastike kannattaa tehdä itse tomaattimurskasta, salottisipulista, valkosipulista, chilistä ja mausteista.

Chili con carne burritos
Chili con carne burritos
4 annosta

400 g naudan jauhelihaa
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

1 prk kidneypapuja
1 prk tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl ruokokidesokeria
puolikkaan limen mehu

tortillalettuja
tomaattia
kurkkua
salaattia
juustoraastetta
salsakastiketta

Ruskista jauheliha pienessä määrässä öljyä ja lisää sitten kuutioidut sipulit. Lisää huuhdellut pavut, tomaattimurska, vesi sekä mausteet. Hauduta noin 15 minuuttia. Jos haluat tulisempaa, niin lisää chiliä tai esimerkiksi sriracha-kastiketta.

Lämmitä tortillaletut mikroaaltouunissa ja täytä juustoraasteella, salaatinlehdellä ja chili con carnella. Lisää tomaattia ja kurkkua sekä salsakastiketta.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut